Bel mij: 06 - 41 43 76 61

Online Agenda

Is jou lichaam verzuurd?

sunset In 2014 nam ik deel aan de workshop ontzuren en ontslakken bij de zonnevlecht academie. Hier leerde ik wat verzuring is. Wat doet het in je lichaam? Hoe raak je verzuurd? En natuurlijk: Hoe ontzuur je je lichaam. Dit heeft mijn ogen geopend. Er van uit gaande dat mijn lichaam niet verzuurd zou zijn (ik eet gezond en ben bewust bezig) vertelde ik daar dat mijn haar nooit snel groeit, (ik had destijds kort haar en daar baalde ik van want het schoot niet echt op met groeien) en dat ik al super lang met hetzelfde kapsel zat.
Waarbij mij werd verteld dat ik waarschijnlijk verzuurt zou zijn. Daar schrok ik van. Hoezo?! Ik eet gezond voldoende groente en fruit. Ik leef bewust!?Maar er zijn meerder oorzaken die kunnen zorgen voor verzuring. En na de uitleg kon ik het beter begrijpen. 

Even wat theorie over verzuring. Wat is het nu eigenlijk? Waarom is een goed PH belangrijk? Bij een te laag pH milieu kunnen enzymen niet actief worden. Enzymen zijn verantwoordelijk voor alle activiteiten in het lichaam.

Onze basisregulatie bestaat uit 3 onderdelen. Het is van groot belang dat deze samenwerken

 1. zuur-base huishouding; op elkaar inwerken van zuren en basen alleen bij goed evenwicht is goede stofwisseling mogelijk. 
 2. waterhuishouding; 60% van ons lichaam bestaat uit water. Water is een natuurlijk oplosmiddel. En zorgt voor trasport van voedingsstoffen, celstofwisseling en uitscheiding via nier. Water draagt bij aan goede afvoer van afvalstoffen.
 3. mineraalhuishouding; we hebben allemaal natuurlijke “mineraaldepots”. Hier bevindt onze minerale voorraad. Het is dus van belang dat deze goed worden onderhouden.

Natuurlijke minerale voorraden in ons lichaam bevinden zich in de volgende plaatsen:

Haren en haarbodem

Nagels

tanden

huid

bloed

bloedvaten en aders

beenderen, kraakbeen, kapsel, pezen.

Waardoor raakt ons lichaam dan verzuurd??

Drie manieren die je lichaam verzuren. Voeding, stress (emotionele disbalans en straling. 

Voeding Stress Straling  
Alcohol Onzekerheid Electrostress
Vleesproducten Angsten Draadloze telefoon
Kleurstoffen Ergernis Zendmast
Suikers Hectiek Elektrische apparaten
Fast food Spanning UMTS masten
Frisdrank Frustratie Hoogspanningsdraden
     
     

 

 

 

 

 

 

 

Alle bovenstaande zaken veroorzaken verzuring. De normale balans tussen zuur en base is zoek. Aha dan zou het toch wel kunnen die verzuring. Mijn telefoon droeg ik altijd bij me. en natuurlijk WIFI in huis. Tja en in al die jarig was er heus wel eens ooit emotionele disbalans. En ja ik gebruikte deoderant en zeep en schoonmaakspullen die niet natuurlijk waren. Deze vrouw raadde me aan om minder koffie te drinken. In de ochtend beginnen met lauw water (nog beter met citroen). Meer groente en fruit en meer water. Dan zoutbaden,  minimaal 3x per week een uur in bad. Met MEINE BASE BADZOUT en mijn huid borstelen. In bad om zuren te helpen uit het lichaam te gaan en droog borstelen. Dit allemaal om de zuren uit te scheiden via mijn huid. Het gebruik van mobiele telefoons onttrekken calcium en magnesium. Dus ook hiervoor kreeg ik een sticker. Deze houdt de straling tegen. 3 maanden ben ik consequent in bad gegaan en het resultaat was, Langer haar en zelfs slag in mijn haar terwijl ik mega stijl haar had. Verder rade ze aan om extra mineralen in te nemen Wuzelkraft van P. Jenstschura (deze is gericht om zuren uit het lichaam te zuigen en neutraliseren) en verbetert nier en darmfunctie  en 7X7 thee van P. Jentschura te gebruiken om alle slakken in mijn lichaam af te voeren.

Het is van groot belang om ons lichaam te ontdoen van zuren/slakken. Omdat er teveel zuren binnenkomen en te weinig mogelijkheden om deze te neutraliseren omdat het niet in balans is. Dit kan verschillende redenen hebben, te veel stress er komen niet voldoende minderalen binnen we drinken te weinig. Kortom we gaan steeds onze eigen voorraden aan mineralen verteren. En dat zorgt ervoor dat ons lichaam vroeger veroudert, ongezonder wordt. we krijgen lichamelijke klachten en voelen ons vermoeid en futloos. Heb je meer stress verbruik je meer mineralen dus zal je deze moeten aanvullen.

Heel belangrijk dat we een goede balans creëren in ons lichaam! 

Belangrijke punten om verzuring tegen te gaan:

Meer groente en fruit

Minder suiker

Let op straling telefoon vooral  in je slaapkamer!

Drink voldoende water

Borstel je huid

Gebruik natuurlijke producten voor je huid maar ook om je huis meer schoon te maken!

Zorg voor emotionele balans!

Vul je minerale voorraden aan P.Jentschura is hiervoor zeer geschikt.

Heb je nog vragen of heb je interesse in de producten of wil je aan je emotionele staat werken? Laat het me weten. Stuur me een mailtje info@praktijkernabasten.nl

DOWNLOAD GRATIS EBOOK

Vul Naam en Email in

Volg mij op facebook!

Download mijn gratis E-book!

 • WIL JIJ EEN FRISSE START?

  Ik kan niet wachten om jou te helpen!

   
  JA, BOEK MIJ IN!

 • Contact gegevens
  Erna Basten
  Aurora 3
  5591 PL Heeze

  Telefoon: 06-41437661
  E-mail: info@praktijkernabasten.nl
  Volg mij op facebook!
  Copyright © 2017 Praktijk Erna Basten - All rights reserved