Bel mij: 06 - 41 43 76 61

Online Agenda

Over Erna

Veranderingstherapeut

Erna Basten

Ik werk als veranderingstherapeut vanuit de kern. Ik begeleid en trigger holistische transformatie-processen bij (zaken)vrouwen, die ‘vastgelopen’ zijn door de hectiek van hun dagelijks leven en niet (meer) in ‘verbinding’ staan met zichZelf. Door bewust te vertragen en te verstillen en te luisteren naar waar jouw werkelijke Passie & Verlangen ligt, kun jij weer – of eindelijk – gaan leven vanuit je hart. Dit proces heb ik zelf diep doorleefd, met dank aan mijn zoon en wil ik nu samen met jou delen.

Acht jaar geleden werd mijn oudste zoon Benjamin met een hersenafwijking geboren. Alle soorten prikkels waren hem snel te veel. Alles moest bij hem langzaam, prikkelvrij en met veel geduld. Gewend als ik was aan snelheid, multitasken en veel sociale contacten, werd ik door hem uitgedaagd om vooral te ver-tra-gen en te verstillen. Door zijn gevoeligheid was ik ineens veel meer thuis. Dicht bij hem en dicht bij mijzelf. Heerlijk. Ik ontdekte mijn engelengeduld en mijn hart begon zich als een bloem te openen.

Hoewel ik jarenlang met veel plezier werkte als praktijkondersteuner bij een huisartsencentrum met een spreekuur voor onder meer diabetes, hartvaatziekten en astma/COPD, voelde ik me er steeds minder thuis. Het werd mij duidelijk dat ik mensen écht wilde helpen, door hun zelfgenezend vermogen (opnieuw) te prikkelen en hen vanuit hun authentieke kern te laten leven. Ik begon te verlangen naar een een eigen praktijk, waarbij ik persoonlijke zorg op maat kon bieden. Door de zorg voor Benjamin en de tijd die daarin ging zitten, zou ik dit dan niet langer kunnen combineren met mijn vaste job…

Met Benjamin ging het ondertussen niet goed. Hij kon zich niet ontlasten, wat wellicht een gevolg van zijn hersenafwijking was. Een specialist schreef medicatie voor en wanneer dit niet aansloeg, zou een darmoperatie volgen. Dat verontruste me erg, omdat hij al twee operaties achter de rug had en het daar wat mij betreft bij mocht blijven. In deze periode liet ik me vanwege een huidprobleem behandelen middels STER therapie (een vorm van holistische voetreflexologie) Dit werkte zo goed voor mij dat ik ook een opleiding in deze methode ging volgen. Ik besloot vervolgens mijn zoon zelf te gaan behandelen. Zes keer per dag paste ik bewust en met overtuiging holistische voetreflexologie op hem toe. En het werkte. Hij ontlaste zich uiteindelijk en genas volledig.

Discover your divine natureHier is alles begonnen. Ik had mijn genezend potentieel ontdekt en wilde anderen hiermee helpen. Ik was klaar voor mijn eigen praktijk en nam radicaal ontslag bij het huisartsencentrum.

Vanaf dag één had ik cliënten. Met name vrouwen, die ik hielp bij hun bewustwording, door hen weer in contact te brengen met zowel hun Zachtheid als met hun Oerkracht en die twee met elkaar te verbinden en in balans te brengen. De veranderingen bij mijn cliënten, die mijn holistische behandelmethode teweeg bracht, varieerden van het oplossen van fysieke klachten, inzicht in patronen tot een opvallende toename van energie en grondige omschakeling naar een positieve(re) mindset, waardoor er al snel ook meer gelijkgestemde en ‘passender’ (nieuwe) contacten werden aangetrokken.

Ik bleef mezelf ondertussen ook steeds verder ontwikkelen, om mijn hoofd, hart en ziel geheel op één lijn en in balans te krijgen.

De Omega Health Coachingsopleiding van Roy Martina bleek hiervoor uitermate geschikt, omdat het direct toegang heeft tot -en ingrijpt op- het autonome zenuwstelsel dat al onze functies van stofwisseling tot en met immuunsysteem aanstuurt. Hier kreeg ik inzicht hoe ziekte ontstaat en waarom. Lichamelijke, mentale, emotionele en spirituele blokkades worden opgeheven en een natuurlijke balans gecreëerd, waardoor het van nature aanwezige zelfgenezend vermogen geactiveerd wordt. ‘Ziekte’ is uiteindelijk slechts een waarschuwingssignaal van ‘disbalans’ en door hiernaar te luisteren, kan dit bij de kern worden aangepakt en opgelost. Andere ‘tools‘ waar ik gebruik van maak zijn onder meer hypnotherapie, acupunctuur en NEI (Neuro Emotionele Integratie). De combinatie met S.T.E.R. en mijn eigen intuïtieve aanvoelen en levenservaring zorgen voor een krachtige totaalbehandeling.

Be The GoddessInmiddels popel ik om andere vrouwen -vanuit de kern- te begeleiden die het (levens)roer weer zélf in handen willen nemen. Samen met jou bewandel ik een helder en tegelijk intuïtief aangevoeld traject, speciaal op maat ontworpen, waarin je even niet opgeslokt wordt door je omgeving, drukke agenda, verplichtingen of kritische, innerlijke stemmetjes.
Vertraag, verstil, stel je open, luister, word je bewust en er zal ruimte ontstaan, waarin verandering, die in alignment is met jouw hoofd, hart én ziel, -snel en grondig- kan plaatsvinden.

 • Wat wil JIJ echt?
 • Wat is jouw diepst gevoelde verlangen?
 • Hoe kun jij moeiteloos jouw intentie (leren) gebruiken om dàt leven te leiden dat jouw hart laat zingen?

Mijn doelgroep: Drukbezette vrouwen. Dit kunnen zowel bussinessvrouwen zijn, als vrouwen die opgeslokt worden door huiselijke verplichtingen, (vrouwen die het huishouden runnen zijn tenslotte net zo goed ‘managers’) véél verantwoordelijkheden hebben en meer in contact willen komen met hun zachte, ontvangende, vrouwelijke kant en dat vervolgens krachtig durven te leven en ‘neer te zetten’. Balans tussen vrouwelijk & mannelijk, werk & privé, zelfliefde & liefde voor anderen, binnen & buiten. Grenzen durven aangeven. Voelen waar de balans ‘goed’ voelt en waar niet (meer).

Mijn kwaliteiten nog even op een rijtje:

 • Ik kan snel tot de kern van jouw probleem doordringen door mijn sterke, innerlijke stem, mijn levenservaring en mensenkennis.
 • Ik verander vanuit de kern, bij de wortel, waardoor het resultaat duurzaam en diepgaand is.
 • Ik ‘kijk’ als het ware in je onderbewuste en houd je een heldere spiegel voor: je blinde vlekken worden zichtbaar.
 • Ik weet waar ik het over heb, door mijn eigen intense transformatieproces en kan jou daardoor empatisch en liefdevol begeleiden op JOUW pad.
 • Ik beschik over meerdere ‘tools’ om je te behandelen/ begeleiden. Zowel fysiek, emotioneel, mentaal als spiritueel.
 • Ik laat je vertragen en verstillen, in een veilige omgeving, waarin jij je weer bewust wordt van de stem van je hart.
 • Ik activeer en trigger je gevoel van zelfliefde en zelfreflectie, waardoor jij je mindset en energie zélf blijvend kunt veranderen.
 • Mijn sterke intuïtieve en empatisch vermogen. Ik stel me open voor wie jij bent als mens en creëer samen met jou een uniek traject, helemaal op maat voor jou.

Tussen alles wat er IS in jou -binnen en buiten-, creëer ik -vanuit de kern- opnieuw balans, zodat de meest krachtige, uitgepuurde versie van wie jij kan en mag zijn als Vrouw, tevoorschijn komt! En deze krachtige Godinnenvrouw mag jij dan vreugdevol gaan neerzetten in je gezin, in je werk, in de wereld.

Ben jij bereid JA te zeggen tegen je Vrouwelijke, Krachtige én Zachte Zelf?

 

DOWNLOAD GRATIS EBOOK

Vul Naam en Email in

 

Volg mij op facebook!

Download mijn gratis E-book!

 • WIL JIJ EEN FRISSE START?

  Ik kan niet wachten om jou te helpen!

   
  JA, BOEK MIJ IN!

 • Contact gegevens
  Erna Basten
  Aurora 3
  5591 PL Heeze

  Telefoon: 06-41437661
  E-mail: info@praktijkernabasten.nl
  Volg mij op facebook!
  Copyright © 2017 Praktijk Erna Basten - All rights reserved